В писмо до премиера Борисов от ДПС призоваха да реши коалиционните

...
В писмо до премиера Борисов от ДПС призоваха да реши коалиционните
Коментари Харесай

ДПС призова Борисов да реши коалиционните си проблеми

В писмо до премиера Борисов от Движение за права и свободи призоваха да реши съдружните си проблеми, с цел да не пречат те на развиването на българските деца, просвета, просвета и обучение. Това заяви зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев пред публицисти в Народното събрание.

Вчера на съвещание на Бюджетната комисия ръководителят Менда Стоянова отхвърли да се разискват оферти за промени в Закона за държавния бюджет 2019, в случай че те не са свързани с настоящия спор за партийните дотации. Така необсъдени останаха предложенията на Движение за права и свободи за ремонт на детски градини и понижаване на Данък добавена стойност. Според Цонев това не е редно, така като управляващите са припознали концепциите, така че аргументът на Стоянова, че предложенията са " отвън полето на бюджетния закон ", е неплатежоспособен.

Писмото е подписано от народните представители Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски, Йордан Цонев и Халил Летифов и е изпратено до министър-председателя с копие до финансовия министър Горанов. По думите му в писмото се показват причините на Движение за права и свободи за какво предложенията би трябвало да бъдат разисквани.

" В писмото си споделяме, че ние отхвърляме да повярваме, че импортиран персонално от министър-председателя Закон за бюджета, грижата за българските деца може да е отвън обсега му. Призоваваме да реши съдружните си проблеми по този начин, че да не бъдат в ущърб на българските деца, просвета, просвета и образование ", заяви Цонев.

Той още разяснява, че отлагането на въпроса за партийните дотации през днешния ден най-вероятно е поради по-малкия съдружен сътрудник Обединени патриоти, които са недоволни, тъй като от ГЕРБ не организираха съвещания с тях. Според Цонев обаче съдружните проблеми не трябва да се отразяват на децата. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР